Assemblée citoyenne

Articles de cette rubrique

 • Rencontres sur les Propositions pour une politique participative de l’eau

  retour vers le Programme du Forum
  Après des semaines d’activités intenses de tous ordres - colloque, conférences, ?lms-débats, expositions, etc. - qui auront permis une sensibilisation large et une information approfondie, des citoyens et experts ont mis à profit les mois d’été pour élaborer des « (...)

 • Voor een participatief Brussels Waterbeheer

  //Onze basishypothese is complex en gaat ervan uit dat water als gemeengoed beschouwen en water een plaats geven in de stad hand in hand lopen. In het voorstel zoals we het hier uitwerken, worden er geen toegevingen gedaan en wordt deze hypothese stap voor stap uitgelijnd.
  Onze hypothese komt (...)

 • Ontmoeting 5 : de benadering via de participatie

  14u00-16u00
  Vandaag de dag is het waterbeheer enkel in handen van wateroperatoren en gemeentelijke of gewestelijke overheden. Als water niet enkel meer een zaak van pijpleidingen is, maar ook effectief een plaats gaat innemen in de stad, waar iedereen baat heeft bij haar beheer, is het (...)

 • Propositions citoyennes et néanmoins expertes

  Construire une Position pour une politique participative de l’eau
  Le processus des Etats généraux de l’eau à Bruxelles (EGEB) entre dans une nouvelle phase. En effet, après une phase exploratoire intensive correspondant à la programmation de Voix d’eau # 1 (le premier Journal-Programme, du 29.04 au (...)

 • « Over water en stad : Een cyclus van nieuwe allianties ? »

  //Het openingscongres van de SGWB zal een reflectiecyclus voorstellen en een aantal acties opstarten. Doel is om de eerste aanzet te geven voor de strategische hypothese en het centraal beleid die aan de basis van de SGWB staan. We zijn van mening dat het beheer van water als gemeengoed opnieuw (...)

Type: rubrique
Composition: rubrique
Squelette: squelettes/extra/rubrique.html